Politika privatnosti (zaštita ličnih podataka)

Pristanak

“Pčelica Maja” d.o.o. je vlasnik web stranice i web shopa pcelicamaja.com i pridržava se svih zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti korisnika.

Korištenjem aplikacije na portalu pcelicamaja.com, fizička lica daju izričitu saglasnost kompaniji “Pčelica Maja” d.o.o.  („Društvo“ ili „Kontrolor“) kao Kontroloru ličnih podataka da iste prikuplja i obrađuje u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka („Sl. Glasnik BiH“ br. 49/2006, 76/2011 i 89/2011) i to u svrhu  prikupljanja i obradu njihovih ličnih podataka koje učine dostupnim registracijom na stranicu Kontrolora radi obavljanja on-line kupovine.

Prikupljuanje i korišćenje prikupljenih podataka

Povjerljivost i privatnost naših potrošača i korisnika ove stranice  je od najveće važnosti za nas.

Ovlaštena lica podatke mogu obrađivati u svrhu kreiranje baze kupaca koji kupovinu vrše on-line putem web stranica Kontrolora, radi dostave poručenih artikala kao i za potrebe slanja promotivnih ponuda i drugih obavještenja putem sms-a, poštanske pošiljke, mail-a i ostalih elektronskih servisa odnosno u svrhe direktnog marketinga.

Fizička lica koja svoje lične podatke učine dostupnim registracijom na web stranici Kontrolora daju izričitu saglasnost Društvu da prikuplja, bilježi, razvrstava, koristi i organizuje njihove lične podatke i to: ime, prezime, e-mail adresa, pol, adresa i mjesto stanovanja, broj telefona i datum rođenja.

Registracijom fizičko lice daje saglasnost za to da ovlaštena lica u okviru Društva ličnim podacima slobodno pristupaju i iste obrađuju u gore navedenu svrhu obrade. Uz pomoć navedenih podataka možemo isporučiti željenu robu, kao i obavještavati klijente o trenutnom statusu narudžbe.

Prihvatanjem ovih uslova izjavljujete da razumijete i prihvatate da se Vaši lični podaci čine dostupnim trećim stranama kao što su društva za transport robe, kao i društva angažovana na izradi web stranica.

Prihvatanjem ovih uslova korištenja izjavljujete da razumijete i prihvatate da se Vaši lični podaci pohranjuju na cloud-u koji se nalazi na serverima u Holandiji, u energetski i mrežno redudantnom datacentru u Meppel-u, a na osnovu ugovora zaključenog sa Društvom.

Saglasnost za prikupljanje i obradu ličnih podataka, a u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH se daje isključivo u gore navedene svrhe, te se u drugu svrhu ne može upotrijebiti.

Ne postoji rok za brisanje ličnih podataka, a isti će se automatski brisati u slučaju kada je fizičko lice tražilo njihovo brisanje.

Fizička lica mogu datu saglasnost u bilo kojem trenutku povući bez dodatnog obrazloženja te tražiti brisanje ličnih podataka i to slanjem opoziva saglasnosti na adresu kompanije “Pčelica Maja” d.o.o., Novo naselje br. 8, Bileća, ili dostavljanjem zahtjeva na e-mail adresu [email protected] Takođe, fizička lica imaju pravo zahtijevati ispravku, brisanje ili blokiranje podataka za koje se utvrdi da su netačni ili da su pogrešno navedeni ili obrađeni na drugi način koji je suprotan navedenim uslovima korištenja.

“Pčelica Maja” d.o.o. ima definisane i obezbijeđene mjere zaštite za privatne i povjerljive informacije o korisnicima portala, iste čuva u diskreciji i ne zloupotrebljava ih. “Pčelica Maja” d.o.o. ima registrovane baze podataka, definisane procedure, kao i organizacione i tehničke mjere zaštite u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka BiH, kojima se smanjuje rizik od neovlaštenog pristupa ličnim podacima.

Kolačići

“Pčelica Maja” d.o.o. koristi „cookies“ da pomogne korisnicima da prilagode korišćenje Interneta svojim potrebama. Cookie je tekstualni fajl koji je smješten na hard disku računara korisnika od strane web servera. Cookies ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus računaru korisnika. Oni su jedinstveno dodijeljeni korisnicima i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji Vam ih je poslao. Jedna od osnovnih svrha cookies-a je da obezbijedi pogodnosti koje će Vam uštedjeti vrijeme.  U svakom slučaju, ako blokirate ili izbrišete ‘kolačiće’, nećemo moći da prilagodimo korištenje web stranice kako Vam odgovara i vaše iskustvo na mreži će biti ograničeno.

Linkovi na druge stranice

Web stranica pcelicamaja.com može sadržavati linkove drugih stranica koje objavljuju relevantne vijesti. Iako se trudimo da stavljamo linkove samo onih web stranica koje imaju visoke standarde privatnosti, nismo odgovorni za sadržaj, sigurnost ili prakse privatnosti uposlenih na drugim web stranicama.

Oznake društvenih medija

Naša web stranica može sadržavati dodatke za društvene mreže kao što su Facebook dugme ‘Sviđa mi se’ ili ‘Podijeli’, kao i Twitter i LinkedIn dugmad. Ovi dodaci mogu sakupljati Vašu IP adresu time saznajući koji tačno artikle gledate na našoj stranici i može Vam postaviti ‘kolačić’ da omogući ispravnu funkciju dijeljenja na društvenim mrežama.  Dodaci za društvene mreže su hostirani od treće strane na našoj web stranici. Vaša interakcija sa ovim dodacima je regulisana politikama privatnosti firmi koje to obezbjeđuju.

Autorska prava

Svi tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava i prava na intelektualno vlasništvo. Navedene stvari se ne smiju kopirati ili distribuirati u komercijalne svrhe, niti se smiju mijenjati ili stavljati na druge web stranice bez dozvole autora.

Uslovi korišćenja
Kako kupovati na našem sajtu?
Zatvori Moja košarica
Zatvori Lista želja
Recently Viewed Close
Zatvori
Zatvori
Kategorije